onsdag 21. mai 2008

Vær alltid beredt

35 Spenn beltet om livet og hold lampene tent! 36 Vær lik tjenere som venter sin herre hjem fra bryllupsfest og står klar til å lukke opp for ham så snart han kommer og banker på.

37 Lykkelige er de tjenere som herren finner våkne når han kommer! Sannelig, jeg sier dere: Han skal binde opp kjortelen, la dem gå til bords og selv gå fram og tjene dem. 38 Ja, lykkelige er de som han finner våkne, selv om han ikke kommer før i andre eller tredje nattevakt.

39 Men det skal dere vite: Dersom huseieren visste i hvilken time tyven kom, ville han ikke la ham bryte seg inn i huset. 40 Vær også dere forberedt! For Menneskesønnen kommer i den time dere ikke venter det.»

41
Da spurte Peter: «Herre, er det oss du sikter til med denne lignelsen, eller gjelder den for alle?»

42 Herren svarte:
«Hvem er da den tro og kloke forvalteren som herren vil sette over tjenestefolket sitt for å gi dem mat i rette tid?
43 Lykkelig er den tjeneren som herren finner i arbeid med dette når han kommer tilbake! 44 Sannelig, jeg sier dere: Herren skal sette ham over alt han eier.

45
Men sett at denne tjeneren sier til seg selv: 'Det varer lenge før min herre kommer,' og så gir seg til å slå tjenesteguttene og tjenestejentene og spise og drikke til han blir full. 46 Da skal tjenerens herre komme en dag han ikke venter, og en time han ikke kjenner, og hogge ham ned og la ham dele skjebne med de vantro.

47 En tjener som kjenner sin herres vilje, og likevel ikke steller i stand eller gjør det herren vil, han skal få mange slag. 48 Men en som ikke kjenner den, og gjør det som fortjener slag, skal slippe med færre. Av den som har fått mye, skal det ventes mye, og av den som mye er betrodd, skal det kreves desto mer. Lukas 12:35-48

Vær våken og forberedt. Ha alltid olje på lampen din. Tiden er snart inne, Han kommer snart. Og husk, Jesus krever ingenting av deg uten at han har gitt deg noe først. Og har du fått noe, så bruk det. Gi det videre. Nå - ikke vent til senere.
Jesus gjorde bare det Faderen viste ham. Gud vil lære oss gjennom sitt Ord og gjennom den Hellige Ånd i oss. Som Jesus tjente oss, oppfordrer Han oss her til å tjene Gud og hverandre.

Ingen kommentarer: