tirsdag 27. mai 2008

Guds Ord gir visdom

2 Ordspråkene gir visdom og lærdom, så en skjønner forstandig tale 3 og tar imot tukt som gir fremgang, og lærer rettferd, rett og redelighet. 4 De gir den uerfarne klokskap og ungdommen kunnskap og omtanke.

5 Den vise som hører dem, øker sin lærdom, den forstandige lærer å styre sin tanke 6 så han skjønner ordspråk og billedtale, vismenns utsagn og gåter.

7 Frykt for Herren er opphav til kunnskap, dårer ringeakter visdom og tukt. Ordspråkene 1:2-7

20 Lytt til det jeg sier, min sønn, vend øret til og hør mine ord! 21 Slipp dem aldri ut av syne, bevar dem dypt i ditt hjerte! 22 For de gir liv til den som finner dem, og helsebot for hele kroppen. Ordspråkene 4:20-22

Guds Ord er ikke bare en bok, en samling ord mellom to permer. Nei, Guds Ord er levende, og har skaperkraft! Guds Ord gir oss kunnskap og visdom. Om vi legger Guds Ord i hjertene våre og mediterer på dem, så gir de liv og helse til våre liv. Guds Ord er mat for vår ånd, og vi bør lese i bibelen daglig.

6 Esra var en skriftlærd mann og hadde godt kjennskap til Moseloven, som Herren, Israels Gud, hadde gitt. Kongen gav ham alt han bad om, for Herren hans Gud holdt sin hånd over ham.

10 Esra hadde nemlig satt seg fore å granske Herrens lov, å følge den og å lære folket i Israel lov og rett. Esra 7:6,10

Guds Ord gir oss det vi måtte ha behov for - hvis vi da tror det Gud lover oss. Abraham var en mann som trodde på Guds Ord, Esra var en annen. Fordi han gransket og levde etter Guds Ord, så holdt Gud sin hånd over ham - og kongen i landet ga ham alt han ba om! Så les i bibelen din - det lønner seg.

Ingen kommentarer: