tirsdag 6. mai 2008

Tro som behager Gud

6 Uten tro er det umulig å være til glede for Gud. For den som trer fram for Gud, må tro at han er til, og at han lønner dem som søker ham. Hebr 11:6


Vi gleder Gud ved at vi tror på ham. Uten tro kan vi ikke bli kjent med Gud. Men hva er egentlig tro?

Troen er et pant på det vi håper, et bevis for det vi ikke ser. Hebr 11:1. En annen oversettelse: Tro er full visshet om det en håper, overbevisning om ting en ikke ser. (NorskBibel,1988)

I hebreerbrevet kapittel 11 kan vi lese mange forskjellige vitnesbyrd om tro. Her nevnes kjente navn fra hele Bibelen på rad og rekke. En stor trospatriark i Bibelen er Abraham. I romerbrevet kapittel 4 kan vi lese om Abrahams tro:

Hva skal vi da si om Abraham, vår stamfar? Hva oppnådde han? 2 Dersom han ble rettferdig ved sine gjerninger, da hadde han jo noe å være stolt av. Men overfor Gud har han ikke det. 3 For hva sier Skriften? Abraham trodde Gud, og derfor regnet Gud ham som rettferdig. 4 Den som har gjerninger å vise til, får lønn etter fortjeneste, ikke av nåde. 5 Men den som ikke har det, men som tror på ham som rettferdiggjør den ugudelige, blir regnet som rettferdig fordi han tror. Rom 4:1-5

Så snakkes det videre i kapitlet om hvem løftene gjelder. Abraham skulle bli far til mange folkeslag gjennom sin tro. Og du og jeg har gjennom vår gudstro rett på alle Abrahams løfter, vi regnes med til Abrahams ætt! Og tilslutt kan vi lese litt om Abraham tro:

19 Han var nesten hundre år, men ble likevel ikke svak i troen da han tenkte på sin egen kraftløse kropp og på Saras døde morsliv. 20 Han var ikke vantro og tvilte ikke på Guds løfte, men ble sterk i troen og ga Gud ære. 21 For han var overbevist om at det Gud hadde lovet, hadde han også makt til å gjøre. 22 Derfor ble han regnet som rettferdig.
23 Men Skriften sier ikke dette bare for hans skyld, 24 det gjelder også oss: Vi skal bli regnet som rettferdige når vi tror på ham som reiste Jesus, vår Herre, opp fra de døde, 25 han som ble overgitt til døden for våre synder og oppreist for at vi skulle bli rettferdige. Rom 4:19-25

Disse bibelversene forteller oss altså en god del om tro. En kort oppsummering: Gjennom tro behager vi altså Gud. Gjennom tro regnes vi som rettferdige for Gud. Og gjennom tro har vi tilgang til alle Abrahams løfter. Amen.

Ingen kommentarer: