mandag 26. mai 2008

Ha tro til Gud!

12 Neste dag, da de gikk fra Betania, ble Jesus sulten. 13 Langt borte så han et fikentre med løv, og han gikk for å se om han kanskje kunne finne noe på det. Men da han kom bort til det, fant han ikke annet enn blad, for det var ikke tiden for fikener. 14 Han vendte seg til treet og sa: «Aldri mer skal noen spise frukt av deg!» Og disiplene hans hørte det.

20 Da de tidlig om morgenen gikk forbi fikentreet, så de at det var visnet fra roten av. 21 Peter husket Jesu ord, og sa: «Rabbi! Se, fikentreet som du forbannet, er visnet.»

22
Og Jesus svarte dem: «Ha tro til Gud! 23 Sannelig, jeg sier dere: Om noen sier til dette fjellet: 'Løft deg og kast deg i havet!' og han ikke tviler i sitt hjerte, men tror at det han sier, vil skje, da skal det også gå slik. 24 Derfor sier jeg dere: Alt det dere ber om i bønnene deres – tro at dere har fått det, og dere skal få det. Markus 11:12-14, 20-24

Jesus demonstrerte her hvor kraftfull tro kan være. Han tok autoritet over fikentreet, og Gud gjorde med det etter Jesu ord. Det visnet umiddelbart! I versene etterpå gir han faktisk oss den samme autoriteten. Har vi tro til Gud, kan vi tale direkte til problemer i livene våre - og hvis ikke vi tviler i hjertet så vil Gud gjøre etter våre ord. Selvom våre problemer kan være store som fjell for oss, så er alt mulig for Gud. Det er kraft i de troendes bønner!

Ingen kommentarer: