søndag 29. juni 2008

Skjult med Kristus i Gud

    20 Når dere med Kristus døde bort fra grunnkreftene i verden, hvordan kan dere da leve som i verden og rette dere etter slike bud som 21 «ta ikke», «smak ikke», «rør ikke»? 22 De gjelder jo ting som er ment til å brukes og forgå. 

Alt dette er bare menneskers bud og lærdommer. 23 Slikt har riktig nok ord på seg for å være visdom, både den selvgjorte fromheten, selvfornektelsen og mishandlingen av kroppen. Men det har ingen verdi, det tjener bare til å gjøre vårt kjøtt og blod tilfreds. 

1Er dere da reist opp med Kristus, så søk det som er der oppe, hvor Kristus sitter ved Guds høyre hånd.  2 La sinnet være vendt mot det som er der oppe, ikke mot det som er på jorden.   

3 Dere er jo døde, og deres liv er skjult med Kristus i Gud.  4 Men når Kristus, deres liv, åpenbarer seg, da skal også dere bli åpenbart i herlighet sammen med ham. Kolosserne 2:20 - 3:4


Paulus hevder i disse versene at vi ikke skal belemre oss med menneskelagde bud og regler. Vi skal kun se på Jesus og følge Ham. Janteloven gjelder ikke lengre! Det gamle jeg'et er dødt, og det nye jeg'et er ikke lengre bundet til jordiske ting. Vi er skjult med Kristus i Gud. Halleluja.

Ingen kommentarer: