tirsdag 10. juni 2008

Jesu disiplers oppdrag

15 Og han sa til dem: «Gå ut i hele verden og forkynn evangeliet for alle som Gud har skapt! 16 Den som tror og blir døpt, skal bli frelst. Men den som ikke tror, skal bli fordømt.

17 Og disse tegnene skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, 18 og de skal ta slanger i hendene. Om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem, og når de legger hendene på syke, skal de bli friske.» Markus 16:15-18

Om du er en Jesu etterfølger, så gir Jesus deg oppdraget ditt her i disse versene. Du skal gå ut og fortelle andre om gaven du har fått. Guds gave er til alle som vil ta den imot. Jesus forteller også hvem du skal fortelle det til: alle som Gud har skapt. Det vil si familie, naboer, venner, kolleger, folk du møter på kjøpesenteret, på ferie - ja alle mennesker i hele verden! Hvis de tar imot det gode budskapet ditt, så skal de bli frelst. Hvis ikke, så har du ihvertfall gjort det Jesus ba deg om.

Og siden du er en troende, så lover Jesus her at visse tegn skal følge deg. Tegn - så mennesker skal forstå at Gud er med deg. Å ta slanger i hendene og å drikke dødelig gift er vel ikke noe du bør utsette deg for unødig, men Jesus lover her at det ikke skal skade deg. Et mer praktisk tegn er at syke skal bli friske når du legger hendene på dem.

Så da er det jo bare å gå ut da. :)

Ingen kommentarer: